INFO

Om Kirsten Hammond Andersen

Journalist Stefan Andreasen skriver om Kirstens kunst:

Kirsten Hammond Andersen bevæger sig i retning af illustrationen i sine tegninger.

Professor Laura Francesca Di Trapani skriver i hendes bog om Kirsten Hammond Andersen deltagelse i den censurerede Paris udstilling 2022, i bogen ”Kvinden i nutidskunst”:

De lyse toner kontrasterer med de mørke, - farvevalget er levende, og atmosfæren decideret afslappende.

Hun arbejder primært med grafitblyant, som gør det muligt for hende "at skabe rene og dristige linjer"., som er afgørende for at opnå en vis atmosfære af intimitet i billedfortællingen. Kirsten udtaler at malefasen går forrest ved at tegne med fin blyant:

"ved at skygge skaber jeg lys og rum"

Det er en håndværksmæssig og besværlig teknik. Hovedaspektet er det drømmende element, som hun bruger til at skabe følelsen af at fremkalde en minde, der kommer frem til overfladen eller en drøm der bliver et billede.

Hendes arbejde bevæger sig mellem det figurative og det symbolske og handler om drømmelignende steder, hvor poserende kvindelige figurer træder frem i billedet klart til at blive observeret og samtidig skue ind i betragteren.


Tekstuddrag fra side 42 i kunstnerbogen ”Kvinden i nutidskunst” 2022.

2022 aug-sep

GLÆDEN VED AT TEGNE

PAKHUSGALLERIET


Udstilling TEIKN - glæden ved at tegne

13.08.22-03.09.22

Tegnegruppen TEIKN fra Tegneforbundet 1919 årlige udstilling i Pakhusgalleriet


(#katalog #teikn #tegneudstilling #udstilling #odsherred #pakhusgalleriet # #bogogide #petercallesen #rasmusjulius #foredrag #papir #tegning #attegne #papirklip #tegneforbundet)

OVERSIGT:

Ved at gå til siden får du en oversigt og løbende opdateringer over hvad jeg går og laver.


Jeg udstiller 5-9 gange om året.


Læs mereLæs mere


KOMMENDE

UDSTILLINGER


Fællesudstilling "BALANCE" på Fængslet

En ny bog ”Kunsten at balancere” kommer snart i handlen og kan købes for kr. 65,-.

Bogen lanceres i forbindelse med fællesudstilling "BALANCE" med reference til pengeskabstyven Julius Framlev som fik tilnavnet i medierne "Det borende X" tilbage i 1920'erne.


Sidste års kunstnerbog handlede om udbryderkongen Carl August Lorentzen, der gravede en tunnel ud af Horsens Fængsel i 1954 (link)Fællesudstillingen foregår samme weekend som Rotary kunstmesse på FÆNGSLET d. 5.-6. nov. 2022.


Læs mere